Tukipalvelut yrityksille

Tarjoamme palveluna yrityksen tuotekehityksen ja tuotehallinnan tukea. Sovitamme toimintamme yrityksen prosesseihin, esimerkiksi tuotekehitysprojektin patenttiriskit arvioidaan projektimalliin sopivassa vaiheessa. Yksilöimme uusien tuotekehitysprojektien patenttiriskit tai muut teollisoikeusriskit, jolloin lanseerausvaiheessa säästytään ikäviltä yllätyksiltä. Toimintatapamme on ihmislähtöinen, yhteistyössä kunkin alan asiantuntijan kanssa. Pyrimme selittämään asiat selkeästi, tulkiten patenttikieltä muiden alojen ammattilaisille. Tuotekehityksessä ja tuotehallinnassa säästetään aikaa ja vaivaa, kun voidaan keskittyä olennaiseen, eikä lukuisten patenttidokumenttien läpikahlaamiseen.

Työsuhdekeksinnöt

Yrityksen henkilökunnan tekemät keksinnöt ovat työsuhdekeksintölain alaisia. Työnantajan on ilmoitettava neljän kuukauden kuluessa keksintöilmoituksen vastaanottamisesta siitä, aikooko se varata keksintöön oikeudet. Mikäli keksintö on patentoitava, työntekijälle kuuluu sopiva korvaus. Arvioimme keksinnön patentoitavuutta ja keksinnön kannattavuutta. Teemme tarvittaessa yrityksen mallin mukaisen raportin asiasta päättävälle organisaatiolle, esimerkiksi patenttiraadille. Autamme työsuhdekeksintöihin liittyvissä erityiskysymyksissä, kuten palkkiomallin kehittämisessä.

Keksintötoiminnan tehostaminen

Osoitamme helposti mitä yrityksen omalla toimialalla voi patentoida. Kokemuksemme mukaan mutkaton yhteys patenttialan ammattilaiseen aktivoi merkittävästi innovointia. Koulutamme ja neuvomme, koulutuksia voi räätälöidä perustasolle tai edistyneemmille.

Teollisoikeuksien hyödyntäminen

Patentti-insinööri

Liiketoiminnan kannalta arvokkaimmat patentit, hyödyllisyysmallit, mallit tai tavaramerkit ovat sellaisia, jotka ovat kiinteästi sidoksissa menestyvään tuotteeseen tai palveluun. Autamme kartoittamaan arvokkaat teollisoikeudet ja neuvomme tapoja hyödyntää niitä turvallisesti.

Aika saattaa muuttaa yrityksen aikaisemmin jättämien patenttihakemusten arvoa. Keksinnöt voivat vanhentua tai tuote kehittyä eri polkua patenttihakemukseen nähden. Muutamme yhdessä investoinnit tuotoiksi tai karsimme turhat kuluerät pois. Yrityksellenne tarpeettomaksi jääneellä patentilla voi olla arvoa jossain toisaalla, etsimme mahdollisuuksia löytää patenteille tai hakemuksille ostajaa.

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä, niin etsimme ratkaisun.

Ensimmäinen tapaaminen on maksuton.